Cum sa alegi masina de spalat

Te-ai mutat recent intr-o locuinta noua si ai nevoie de o masina de spalat. Un astfel de obiect electrocasnic este indispensabil si nu poti amana documentarea, achizitionarea si instalarea cat mai rapida a unei masini de spalat in casa ta!

Urmeaza alegerea unui model de masina de spalat care sa satisfaca toate dorintele proprietarului. Acestea pot fi diverse, tinand cont de piata infloritoare a multiplelor tipuri unice, astfel este necesara verificarea unor caracteristici, cum ar fi urmatoarele:

Marimea cuvei – este necesar sa stabiliti cantitatea de rufe si intervalul la care le veti spala. In cazul in care familia este numerioasa, sau numarul de haine este ridicat, este suficienta o masina de spalat cu capacitatea de 6-7 kg. Aceasta capacitate este inutila daca masina nu este folosita constant, asa ca va puteti orienta spre o cuva mai mica, in cazul in care in casa locuiesc 1-2 persoane.
Numarul de rotatii – cu cat mai mare numarul de rotatii pe minut, cu atat mai mic consumul de energie electrica sau timpul alocat programului ales. De asemenea, pretul creste direct proportional cu numarul de rotatii insa avantajele se vor observa de la prima utilizare!
Energia consumata – daca te intereseaza sa consumi cat mai putina apa sau energie electrica in timpul programului masinii, acum ai sansa sa alegi dintr-o multime de modele de masini de spalat cu functii de economisire a energiei sau a apei, asa ca poti scoate latura ecologistului din tine!
Functii extra – cu ajutorul lor poti personaliza programele de spalare si astfel poti accesa functia de stoarcere sau clatire, fara sa fie necesara reluarea intregului program. O alta functie extra poate fi si cea a supradozajului. Masinile moderne pot avea inclusa aceasta functie care evalueaza cantitatea de detergent inclusa iar in cazul in care aceasta este prea mare, se va folosi mai multa apa la clatire. Un alt avantaj pe care il puteti urmari, este butonul de programare. Masina de spalat poate fi setata pentru a porni cat timp nu sunteti acasa, o astfel de sincronizare ajutand la un bun control asupra programului de spalare si la evitarea situatiei ca hainele spalate sa stea mult inchise in cuva.

Pe langa cele de mai sus, este de dorit ca masina de spalat sa fie cat mai rezistenta, fara existenta unor probleme sacaitoare sau nevoia de vizite la service iar pentru acest lucru este necesar sa compari diverse modele si sa vizitezi multe magazine!

Acestea sunt cateva din detaliile care merita sa fie urmarite de un cumparator fara experienta in domeniul masinilor de spalat. Pentru detalii foarte tehnice va stau la dispozitie vanzatorii specializati masini de spalat!