Criterii in alegerea masinii de spalat potrivite

Datorita faptului ca gama de masini de spalat existente pe piata este una bogata si diversificata, atunci cand doriti sa achizitionati o masina de spalat, veti reusi sa gasiti un model care sa corespunda cerintelor dumneavoastra.

Exista totusi anumite criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati o masina de spalat rufe, penru a face alegerea potrivita. Astfel, trebuie sa tineti cont de spatiul de care dispuneti, iar daca aveti un spatiu mic pe care il puteti folosi pentru masina de spalat, sunt recomandate cele cu incarcare superioara, care pot fi fie cu o cuva, fie cu agitator. Spre deosebire de cele care dispun de agitator, cele care sunt cu o cuva sunt mult mai eficiente, necesita o cantitate mai mica de apa, iar vitezele de rotatie pot fi ridicate.

Printre cele mai utilizate masini de spalat sunt cele cu incarcare frontala, care dispun de capacitati ce pot atinge 11-12 kilograme, iar rotatiile ajung la 1.800 rpm. Astfel, un criteriu de care trebuie sa tineti cont in alegerea unei masini de spalat rufe este capacitatea. Daca spalati de mai multe ori pe saptamana, atunci puteti opta pentru o masina cu o capacitate mai mare, dar daca spalati de putine ori, este potrivita o masina cu o capacitate mai mica. Spre exemplu, pentru o familie de 4 persoane este potrivita o masina cu o capacitate de 6 kilograme.

In ceea ce priveste vitezele de rotatie, daca acestea sunt mai mari, va ajuta sa economisiti timp atunci cand se desfasoara programele, ceea ce favorizeaza inregistrarea unui consum mai mic de energie. Astfel, o masina cu o viteza de rotatie de 1.200 este o buna alegere. Daca alegeti o masina de spalat cu o viteza variabila de centrifugare, aceasta functie va ofera posibilitatea de a modifica viteza de stoarcere, pentru a va proteja tesatura hainelor. Daca aveti pielea mai sensibila, atunci puteti alege masini care sa dispuna de functia de clatire extra.

Daca va cumparati in schimb o masina care sa dispuna de functia pornire intarziata, atunci veti beneficia de folosirea energiei mai ieftine pe timpul noptii si se poate amana spalarea hainelor de la 1 ora pana la 24 de ore.

Masinile care dispun de functia Supradozare permit verificarea cantitatii de detergent utilizate pentru spalare, iar daca aceasta a fost prea mare, atunci se va folosi o cantitate mai mare de apa pentru clatire.

Cu toate ca masinile de spalat existente pe piata dispun de 15 programe de spalat, utilizatorii folosesc de regula cel mai mult programul de bumbac, alaturi de programul scurt si programul pentru rufe delicate. Datorita faptului ca exista o varietate de modele, se poate face o analiza a raportului calitate – pret a modelelor care va intereseaza, pentru a alege masina de spalat potrivita, care sa raspunda necesitatilor dumneavoastra.

Fie in functie de numarul de rotatii pe minut, capacitatea de care dispun, tipul de cuva sau dimensiunile acestora, alegerea masini de spalat nu este dificila, daca stiti cu exactitate ce va doriti si ce caracteristici trebuie sa indeplineasca.

Daca iti place arata-le si altora!